maj 7, 2012

Fått en knäskada?

Knäskada – När behöver du behandling?

Dom flesta som idrottar kommer med tiden att uppleva en viss knä smärta någon gång. Överanvändning, långa träningspass eller stötar och blåmärken från kontakt sporter resulterar ofta i mindre knäsmärta som blir bra inom en dag eller två.

Det finns vissa ledtrådar som visar på mer allvarliga knäsmärtor och skador som kan behöva professionell behandling för att inte orsaka framtida skador.

5 tecken på att du bör söka hjälp!

  1. Om du har ont i knät och känner smärta i över 48 timmar
  2. Du har fått en knäsvullnad i mer än 48 timmar
  3. Du känner en minskad förmåga till rörelser av knä och ben
  4. Instabilitet – En känsla av att knät inte bär din kropp
  5. Oförmåga att sätta hela din vikt på det skadade knät

 

Knäskada

Överanvändning = Ont i knät!

De flesta som är aktiva i idrott eller arbete kommer att känna knäsmärta någon gång. Vanliga orsaker till att du har ont i knät eller fått en fått knäskada är överanvändning på grund av långa tränings- eller arbetspass där du sliter på knät. Andra orsaker är när du fått stötar och blåmärken från kontaktsporter.

Ofta kan du ha fått mindre knäsmärta som blir bra inom en dag eller två.

I andra situationer kan du behöva kontakta en knäskadeexpert för se om du har råkat ut för mer allvarliga knäproblem och skador. Du kan behöva få snabb professionell behandling för att inte orsaka långsiktiga problem.

Unik, individuell knäskadebehandling som ger snabbt resultat!

Vill du ha snabbt resultat och snabbt bli smärtfri? Ta kontakt med din vårdcentral och husläkare omedelbart, då vi
Knäskade Kliniken vet att det är extra viktigt att behandla din knäskada så snabbt som möjligt för att undvika bestående men i framtiden. Det värsta som kan hända är att du väntar för länge med behandlingen när du har värk och ont i knät då detta kan orsaka stora framtida problem.