Löparknä


Löparknä? Tips, Råd & Löparknä Behandling

KnäskadeKliniken har flera experter som hjälper dig att behandla ditt Löparknä. Du får snabb och professionell hjälp att komma tillbaka till din träning och löpning.

Flera av knäskadeklinikens specialister är själva idrottare och har därför stor förståelse för hur din skada ska behandlas på bästa sätt.

6  varningstecken på att du kan ha löparknä och bör söka hjälp

  1. Du har smärta bakom eller runt knäskålen
  2. Du känner smärta när du böjer knät vid promenader, knäböjning, löpning eller till och med när du sitter.
  3. Din smärta förvärras när du går upp eller ned för en trappa.
  4. Du har fått svullnad
  5. Smärtan sitter ofta på utsidan av knät
  6. Du känner allra störst smärta under och efter löpning, framförallt om du springer i uppför- eller nedförsbackar

Löparknä – Fler än Löpare drabbas!

Även om namnet antyder att löparknä är vanligast förekommande bland löpare kan det också drabba andra.

Om du är en  idrottsutövare som utövar träning som kräver en hel del knäböjning- Exempelvis promenader, cykling och hoppning kan din knäsmärta mycket väl vara ett löpar knä.

Det orsakar vanligen värkande smärta runt omkring knäskålen.

behandlare löparknä patient

Löparknä Finns Inte! Men Knäsmärtan Finns!

Löparknä är egentligen inte en särskild skada. Det är snarare en lös term för flera specifika sjukdomar med olika orsaker. Anledningen till att du fått värk i knät kan bero på:

Överanvändning. Upprepad böjningar eller hög stress övningar som utfall och spänst kan irritera knäskålens led (patellofemorala leden). Belastade senor (senor är vävnader som ansluter muskler till ben) kan också orsaka smärta i löpare knä.

Problem med fötterna. Löparknä kan bero på överrörliga fötter (ett tillstånd där lederna är förknippade med fötterna kan röra sig mer än vad som är normalt) eller överpronation (platta fötter).

Svaga lårmuskler, höft eller annan muskel obalans. Svaghet i lårmusklerna orsakar en oproportionerlig belastning på isolerade delar av knäskålen vilket leder till onormalt slitage mönster och smärta.

Löparknä behandling – Frisk normalt på 5-7 behandlingar

KnäskadeKliniken använder flera olika tekniker för att lösa upp sammanväxningar i mjukdelarna runt knäet med mera. Några av de vanliga stegen i en löparknä behandling är:

  • En ordentlig justering av rörligheten i höft, knä och fot med syfte att öka rörligheten.
  • Vi skapar normalt ett unikt och individuellt utformat program för dina muskler och hur du kan stretcha för att bli av med Löpar knä.
  • Tillsammans med en av löpar knä behandlare tar du fram ett rehabiliteringsprogram som du normalt kan börja med redan under själv löparknä behandlingen

Läs mer ingående om: behandling, symptom & stretching

Behöver du hjälp med Korsbandsskada?
Boka en tid hos oss!

© 2011-2016 Copyright Knäskadekliniken.se. All rights reserved.