maj 23, 2012

Svullnad i samband med Knäskada

Svullet knä

Ett av de allra vanligaste problemen vid knäskada är ett du får svullet knä.I folkmun kallas detta fenomen att du fått ”vatten i knä” men att professionellt fastställa vad som orsakat din knäsvullnad är lite svårare.

Din knäsvullnad kan vara sjukdomsrelaterad och mer eller mindre kronisk. Det är viktigt att du så snabbt som möjligt får en diagnos om vad som orsakat svullnaden för att undvika ev. kroniska problem med ditt knä.

Svullnad knä: Vanliga orsaker till att ditt knä är svullet

Akut knäskada

Om du råkat ut för en akut skada innebär det att du fått en traumatisk händelse som har inträffat nyligen (under senaste 48 timmar). Akuta skador innebär att din knäsvullnad utvecklats plötsligt som en följd av skadan.
Vid en analys av ditt knä kommer vi att först fastställa vilken typ av vätska som finns i ditt knä. Det finns knäskador som kan orsaka blödningar i knät, och andra som kan orsaka en plötslig ökning i produktionen av gemensam vätska.
Blod i knät

När blödning är orsaken till din knäsvullnad är insjuknandet snabbt och din svullnad kan vara intensiv. Vätska ackumuleras vanligtvis inom minuter från själva skadan.
Akuta skador kan även orsaka ansamling av icke-blod vätska inom knät samt, menisken och ligament vrickningar.

Kontakta oss idag för att undvika bestående knäproblem.