maj 8, 2012

Vad orsakar Knäskador?

”Hjälp! Jag har smärta i mina knän och man har sagt att det inte finns något jag kan göra förutom att ta smärtstillande medel och vila”

Knäskador & Knäsmärta – Ett växande problem!

Knäskador & KnäskadaKnäskador är ett växande problem i samhället och som ett resultat ser vi fler och fler patienter med knäproblem på vår klinik. Kiropraktik & naprapat behandling är mycket effektiv för många av de problem som kan orsaka knäsmärta och även om ett villkor som artros inte kan botas kan symptomen minskas och utvecklingen av problemet kan hjälpas tack vare vår unika inställning till behandling.

Om knäskador och knäsmärta begränsar din dagliga eller din idrottsliga verksamhet och du har gett smärtstillande medel samt vila en chans utan att få någon långsiktig förbättring, eller du har fått höra du har artrit och det finns inget som kan göras? Då är vår behandling en unik möjlighet för dig att få smärtlindring och potentiellt bli helt smärtfri.

Knälederna och knäskador

Knäleden är en komplex led som är starkt beroende av ligament och muskler för att kunna bihålla en hög stabilitet.Knäleden bär mycket vikt och består av:

  • Tibio-femorala leden
  • Patello-femorala leden
  • Muskler och ligament, vilka ger aktiv och passiv stabilitet till knät.
  • Två ring formade brosk skivor i knät, kallade menisci

Vikten av en noggrann undersökning av knäleden

När smärtan uppfattas som om det kommer från ett knä behöver alla anatomiska delar undersökas och utöver knäleden behöver över nedre rygg, bäcken, fotled och foten undersökas på grund av att de direkt har en inverkan på ditt knä och på sä sätt kan orsaken til din knäskada och knäsmärta finnas i dessa delar.

Våra Knäskade Specialister har en omfattande medicinsk historia och utför en grundlig fysisk och biomekaniska undersökning i syfte att göra en korrekt diagnos – utan en korrekt diagnos, kommer inte behandling av din knässkada att lyckas!

Strategin som används för att bedöma och behandla din knäskada omfattar utvärdering av lederna och andra muskler runtomkring ditt knä. Detta av flera skäl:

För det första kan smärta från delar som nedre ryggen, bäcken och höft till knä  vara relaterad till din knäsmärta och dina knäproblem.

För det andra om andra lederna i kroppen inte fungerar som de ska kan de sätta ökad stress på knälederna och orsaka framtida knäskador. För att ta bort din knäsmärta och undvika framtida problem kan därför våra Knäskade Specialister genomföra behandlingar på andra områden, allt för att maximera långsiktig förbättring.

Ring oss för kostnadsfri rådgivning!